MÁRKÁINK

Vegán – Műanyagmentes – Fair – Etikus

A Bambaw küldetése, hogy megfizethető és minőségi zero waste termékek gyártásával csökkentse a Földünkön keletkező hulladék mennyiséget. A márka ökotudatos alternatívákat kínál a legtöbbet vásárolt, az olyan egyszer használatos műanyag termékek helyett, mint a műanyag szívószál, borotva vagy fültisztítópálcika. Kínálatukban bambuszból készült fogkeféket, étkészletet és mosható konyhai papírtörlőt is találunk. A vállalat szívügye a környezetvédelem és az etikus, fair kereskedelem. A termékek előállításához csak természetes bambuszt használnak, indonéz és kínai bambusz ültetvényekről.

Válassz a Bambaw kínálatából és mondj nemet Te is az eldobható és egyszer használható műanyag termékekre. Legyen ez az első lépés!

További információ:
www.bambaw.com

Pálmaolajmentes – Vegán – Állatkísérlet mentes

A német Eco Brotbox márka célja, hogy rozsdamentes acél tároló dobozai és kulacsai révén egyre több és több embert ösztönözzenek a fenntartható és környezetbarát életmódra. A márka termékei megkönnyítik az élelmiszerek és italok biztonságos csomagolását és teszik mindezt eldobható csomagolás és káros anyagok nélkül.

Termékeik 100%-os, kiváló minőségű rozsdamentes acélból készülnek, nem tartalmaznak műanyagot, tartósak, számtalanszor újrahasznosíthatóak. Eco Brotbox termék vásárlásával nem csak a környezet, hanem saját egészségünk is profitál, hiszen az acél alapanyagnak köszönhetően az ételen kívül semmilyen más anyag nem kerül a szervezetbe. A vállalat fontosnak tartja a fair termelést és kereskedelmet. Az indiai gyártás során partnerei méltányos munkakörülményeket és béreket biztosítanak.

Az ECO Brotbox – egészséges ételek, jól csomagolva!

További információ: https://www.ecobrotbox.de/en/

Szerek a természetből

Természetes – Állatkísérlet-mentes – Műanyagmentes – Pálmaolajmentes

Magyar kézműves szappan csupa természetes jóval. Minden Életvirág szappan pálmaolajmentes, a legtöbb sertészsírral készült, de van néhány vegán szappan is a kínálatában. Melegeljárással készült szappanjaiban az ápoló olajok mellett gyógynövények is megtalálhatóak forrázat, vagy őrlemény formában. A szappanok szemet gyönyörködtető színei növényekkel, illetve azok olajos kivonatával jönnek létre. Az illatokat 100%-os illóolajok adják.

A szappanok csomagolása és a szállításukhoz szükséges csomagolás nem tartalmaz műanyagot, kizárólag papírt.

Szabó Zsuzsanna, az Életvirág szappan készítőjének ajánlása:

Neked ajánlom az általam készített szappanokat, ha
jobban kedveled a természetes alapanyagokat,
értékeled a kézműves munkát,
szereted tudni, mit tartalmaz a tisztálkodószered,
feleslegesnek tartod az adalékszereket egy kozmetikumban,
kevésbé hiszel a nagyüzemi gyártásban,
érdeklődsz a szappankészítés iránt,
szereted az életet”

További információ: http://eletviragszappan.wixsite.com/kezdolap/szappanok/

 

Állatkísérlet-mentes – Vegán – Műanyagmentes – Fair – Pálmaolajmentes  – Hazai kézműves

A Kocsmáros Gabriella által megálmodott hazai kézműves márka a slow kozmetikum egyik hazai úttőrője. A Feure de lin márka által képviselt szépségápolási irány tudatos és fenntartható megoldásokat kínál a hétköznapi bőrápoláshoz. A kozmetikumok gondosan válogatott, többségükben biogazdaságból származó, finomítatlan növényi alapanyagokból készülnek. A Gabi által képviselt filozófiájával kéz a kézben jár a „nulla hulladék” szemlélet, így kozmetikumait fém, üveg vagy papír csomagolásban kínálja.

További információ: https://www.fleurdelin.hu/

Fenntartható – Természetes – Etikus – Pálmaolajmentes

Az angliai székhelyű Georganics márka természetes összetevőjű fogápolási termékeket kínál. A Georganics azzal a küldetéssel indult útnak, hogy egy természetes összetevőjű szájápolási termékkört hozzon létre, amely 100% -ban műanyagmentes és környezetvédelmi szempontból fenntartható. Termékei között a fogtablettákat, fogpasztákat, szájvizeket, fogselymeket egyaránt megtalálod az ízlésedhez leginkább passzoló ízesítésben. A márka hitvallása, hogy felesleges erős vegyszereket használni az egészséges fogak és ínyek ápolása érdekében. Ehelyett olyan tiszta, organikus termelésből származó összetevőket ajánlanak, amelyek mindenki számára biztonságosak és hatékonyan ápolnak.

További információ:https://georganics.co.uk/

Bemutatkozó videó: https://www.youtube.com/watch?v=u4empkwcF0o

Vegán – Fair – Vízsemleges

A Hydrophil márkát 3 német fiatal álmodta meg azzal a céllal, hogy felhívják a figyelmet a vízsemleges termelés és a takarékos vízfelhasználás fontosságára. Olyan vegán higiéniás termékeket ajánlanak, melyek gyártása során fontos szempont a fenntartható gazdálkodás és a fair kereskedelem. Webáruházunkban megtalálható Hydrophil bambusz fogkefék nyelei természetes bambuszból készülnek.
Kínálatukban találunk natúr ajakbalzsamot, növényi rostból készült szappanzsákot és fürdőszivacsot is. A termékekhez használt alapanyagok természetesek, nem kell őket mesterségesen öntözni, és a későbbi gyártás során sem használnak fel kőolaj vagy egyéb kémiai adalékanyagot, így nem jutnak káros anyagok a talajvízbe.

A gyártó nagy hangsúlyt fektet arra, hogy működésével támogassa a fejlődő országok ivóvíz rendszerének fejlesztését, ezért a profit 10%-át a Viva con Agua nevű civil szervezetnek ajánlja fel.

További információ:https://www.hydrophil.com/

Julka logó

Természetes – Műanyagmentes – Zero-Waste

A Julka megfizethető, tartós és minőségi termékekkel segít a zero waste életmódra való átállásban. A 100%-ban természetes alapanyagokból készült Julka termékek hulladékszegény, műanyagmentes és nem utolsó sorban praktikus alternatívákat jelentenek az egyszer használatos, eldobható, műanyagcsomagolásos termékek helyett. A Julka termékkínálatában szerepel mosható arctisztító korong, textilzsebkendő – ami olyan mint a papír csak zero waste – praktikus tárolóval, mosható popsitörlőkendő, mosható konyhai törlőkendő, mosózsák, valamint pihekönnyű pamutszütyők zöldségek, gyümölcsök, magvak és tészták csomagolásmentes bevásárlásához.

Válaszd a Julka termékeket és mondj nemet Te is az eldobható és egyszer használatos termékekre. A te döntésed, a te jövőd!

Pálmaolajmentes – Természetes

A Motherlove márka egy igazi gyöngyszem, hiszen több mint 25 éve szolgálja a kismamák és gyermekeik szépülését, ápolását. A márka biogazdaságokból származó gyógynövényekből készült testápolási termékeket kínál, melyek jótékony hatását illóolajok teszik még kellemesebbé. Nem tartalmaznak semmilyen szintetikus összetevőt, tartósítószert vagy mesterséges adalékokat. A márka környezettudatossága minden szinten megjelenik, hiszen gyógynövényeiket fenntartható módon termesztik és a csomagolás és szállítás során is kiemelt szempont a műanyagmentesség és a fenntarthatóság.

További információ: http://hu.motherlove.eu/rolunk/

Állatkísérlet-mentes  – Fair – Pálmaolajmentes  – Hazai kézműves

A Napvirág Natúrkozmetikum Manufaktúra a hazai kézműves szépség és testápolás meghatározó márkája. Termékihez csak a természetben eredeti formájában előforduló, 100%-ig természetes alapanyagokat használnak. Széles termékpalettával rendelkeznek a mindennapi higiénés igények mellett számos területen kínálnak természetes alternatívát: napozás, tisztítás, háztartás egyéb területe. A 2013 óta jelen lévő Napvirág márka megálmodói törekednek lebomló vagy újrahasználható csomagolóanyagok alkalmazására, ez is tükrözi környezettudatos szemléletüket.

További információ:https://www.napviragszappan.hu/

Vegán – Zero waste – Natúr – Pálmaolajmentes

A Lamazuna egy franciaországi zero waste kozmetikai márka, amely termékeihez csak természetes és vegán összetevőket használ. Minden Lamazuna terméknek minimális csomagolása van, újrahasznosítható vagy újrahasznosított papírdobozban van. Filozófiája középpontjában a tisztességes munkakörülmények, a környezetbarát és tradicionális termelés és a hulladékszegény életmód elvei állnak.
A Lamazuna 2017-es évben minden egyes eladott termékével többek között 2 398 000 db fültisztítópálcikát és 92 900 tubus fogkrémet helyettesített. A vállalat a nyeresége 2%-át egy perui agrárerdészeti módszereket bevezető újraerdősítési projektnek juttatja el. Itt olvashatsz róla többet: https://www.purprojet.com/

További információ: https://www.lamazuna.com/fr/

Bemutatkozó videó https://www.youtube.com/watch?v=a6skWeeSxAg&t=99s

Vegán – Műanyagmentes – Etikus – Fair

A LoofCo kínálatában természetes összetevőkből -főleg luffatök és kókusz – készült szivacsokat, keféket, hámlasztókat találsz. A márka termékei kézzel készített növényi szálakból állnak, biológiailag lebomlóak, így környezetbarát alternatívát jelentenek a testápolásban vagy a háztartásban használt műanyag szivacsok, kefék helyett. A vállalat számára fontosak a tradícionális értékek, hagyományőrző termelést folytatnak méltányos bérezés mellett. Termékeik a Vegan Society által minősített termékek.

Vegán – Zero Waste

A 2012-ben alapított OrganiCup márka olyan díjnyertes terméket kínál, ami környezetbarát és hosszú távon fenntartható alternatívát jelent az egyszer használható betétek és tamponok helyett. A márka küldetése, hogy olyan menstruációs terméket ajánljon a tudatos vásárlóknak, ami nem szennyezi a testünket vagy a bolygót. Az Organicup intimkehely 100% orvosi szilikonból készül és akár 10 évig használható, megbízható és egészséges megoldás a menstruációs időszakra.

További információ: https://www.organicup.com/

Pura logó

Műanyagmentes – Fair

A Pura megtestesíti mindazt, amit az innováció, hulladékmentesség, fenntarthatóság jelzőkhöz társítunk. A 2008-ban alapított vállalat megoldást kínál egy olyan kihívásra, ami sok fejtörést okoz a családok életében. A márka prémium rozsdamentes acélból készült palackokat és etetési megoldásokat, felnőtt vizes palackokat, élelmiszer tároló edényeket kínál. Mindezt teszi úgy, hogy a termékei a legbiztonságosabb alapanyagokból készíti, és valóban gazdaságos és környezetkímélő alternatívákat kínál a családok számára. A számos díjjal jutalmazott Pura rendszere attól egyedülálló, hogy termékei együtt “nőnek” gyermekünkkel és felnőttként is minden igényünket kielégíti, szóljon az a praktikumról vagy az egyediségről.
Ha valóban időtálló és környezetbarát megoldást keresel a műanyag palackok helyett, válaszd a Purát. Nem fogsz csalódni!

További információ: https://www.purastainless.com/

Bemutatkozó videó: https://vimeo.com/243014766

Redecker logó

Műanyagmentes – Fair

A Redecker márka egy nagy múltú német családi vállalkozást takar, ami 1935-ben kezdte meg a működését és készültek el az első kézzel készített kefék. Mára a márka a természetesség, praktikum és formatervezés különleges elegyét jelenti. Igazi környezetbarát alternatívát ad a mindennapokhoz. Alapanyagaik válogatásánál legfontosabb szempontok a fenntarthatóság és a természetesség. Széles termékpalettájuk jó alapot ad egy hulladékszegény háztartás kialakításához.

További információ: https://www.redecker.de/

 Fair – Etikus  – Hazai kézműves

Mohácsi Nusi neve és az általa életre hívott Shamo bags márka mára egybeforrt a fenntartható, környezettudatos, hazai designer fogalmakkal. Nusi olyan termékeket kínál, melyek tartós, természetes alapanyagaiknak köszönhetően hosszú évekig elkíséri a vásárlót a mindennapi hulladékszegény hétköznapokban. Webshopunkban bükkfából készült gyönyörű kézműves tányérokat és vilkákat találsz, melyek remek útitársaid lesznek a zero waste városi élethez vagy akár túrázáshoz, kiránduláshoz.

A márka weblapján számos további  zero waste alternatívát találsz és ha személyesen szeretnéd megfogni, megismerkedni Nusi termékeivel térj be az V. kerületben lévő CikkCakk Studioba.

További információ:http://shamobags.com/