Rólunk

A Julka számunkra a lehetőséget jelenti. Lehetőséget arra, hogy egy olyan közösséget alakítsunk ki, melynek tagjai tudatos választásukkal aktívan formálják a jövőt.  Az elmúlt évtizedek trendjei praktikus és kényelmes mindennapokat hoztak el, de közömbössé tettek minket számos valós problémára.  A közömbösség környezetre gyakorolt hatása talán a legszembetűnőbb: egyértelmű jelzéseket kapunk – változásra van szükség.

A Julka létrehozásával az a célunk, hogy egy olyan gondolkodásmódot terjesszünk és egy olyan ügy mögé álljunk, amivel anyaként, feleségként és tudatos felnőtt nőként azonosulni tudunk.

Miért gondoljuk úgy, hogy Magyarországon is fontos foglalkozni a hulladékszegény életmód témakörével?

Ha igazán belegondolunk a hulladékgyűjtés, hulladékkezelés problémájával mindannyian találkozunk a mindennapokban. A probléma itt van, foglalkoznunk kell vele.

Jelenleg vegyszerek és műanyag vesz körbe minket az élet legtöbb területén, de ha nem fogadjuk el ezt normaként, és nyitott szemmel járunk, megtaláljuk azokat az alternatívákat a mindennapokban, amelyekkel a legkisebb káros hatást gyakorolhatjuk környezetünkre és egészségünkre.

Mi ezzel a nyitottsággal kerestük a lehetséges alternatívákat: gondos szakértelemmel olyan termékeket ajánlunk webshopunkban, amelyek természetes összetevőkből állnak, vagy tartósságuk miatt jelenthetnek jó alternatívát a hulladékszegény és fenntartható életmódhoz.

Webshopunk kínálatának folyamatos bővítésével azt a célunkat tartjuk szem előtt, hogy a mindennapi élet majdnem minden területére kínáljunk egyszerűen és gyorsan beszerezhető műanyagmentes, hulladékszegény alternatívákat.

Termékeink kiválasztásánál  a  minőség mellett a praktikus és kényelmi szempontokra is figyeltünk. Szeretnénk megmutatni, hogy azért mert valami organikus és „zöld” nem szükségszerűen jelenti, hogy kényelmetlen vagy bonyolult a használata.

A fenti értékek mentén kerestük a beszállító partnereinket, akik mind etikusan működő, fair kereskedelmet folytató európai vállalatok.

Nastasia

Falusi környezetben, állatok mellett nőttem fel, volt kertünk és veteményesünk is. Túrázni, gombászni jártunk a szüleimmel nyaranta, így a természet szeretete már ekkor a lényemmé vált. Így terelődött az életem az ökológiai és a hidrobiológiai tanulmányok felé, majd hivatásomként is a természetvédelmet választottam. Az igazi áttörést egy tudatosabb életvitel és egy hulladékszegény háztartás kialakításához kislányom, Julka érkezése hozta el. Már a várandósságom alatt találkoztam a modern mosható pelenkák világával, és eldöntöttem, hogy az én kislányom mosipelusos lesz! Ez volt az első lépés, amit számtalan másik követett. És most örülök, hogy egy régi barátságot szorosabbra fűzve létrehoztuk a Julkát, így megoszthatom tapasztalataimat és másoknak is segíthetek elindulni ezen az úton.

Anett

Számomra egészen más út vezetett a Julka életrehívásáig. Egy kisvárosban, panel lakásban nőttem fel és a természet annyira volt része az életemnek, amennyire egy gyermek ösztönösen szeret a szabadban időt tölteni. Életem során a család mellett mindig is dominált a realitás és az igény arra, hogy én alakítsam a jövőmet. Közgazdászként humán területen dolgoztam kisfiaim születéséig. Szeretem a városi életet, annak minden pezsgésével és kényelmével. Mégis amikor felmerült a Julka ötlete, megértettem, hogy itt az ideje újragondolni a szokásaimat. Azt éreztem, ez egy olyan ügy, amiért szeretnék tenni. Elindultam az úton, első lépésként elhagytam a műanyag palackos ásványvizeket a háztartásból. Jelenleg a legkisebb fiam kapcsán a mosható pelenkák világával kezdek ismerkedni. Még csak az út elején járok, de szívesen elmesélem hogyan lehet fokozatosan, egyre több területen bevezetni hulladékmentes, környezetbarát alternatívákat.

Julka Naszti és Netti