Rólunk

A Julka számunkra a lehetőséget jelenti. Lehetőséget arra, hogy egy olyan közösséget alakítsunk ki, melynek tagjai tudatos választásukkal aktívan formálják a jövőt.  Az elmúlt évtizedek trendjei praktikus és kényelmes mindennapokat hoztak el, de közömbössé tettek minket számos valós problémára.  A közömbösség környezetre gyakorolt hatása talán a legszembetűnőbb: egyértelmű jelzéseket kapunk – változásra van szükség.

A Julka létrehozásával az a célunk, hogy egy olyan gondolkodásmódot terjesszünk és egy olyan ügy mögé álljunk, amivel anyaként, feleségként és tudatos felnőtt nőként azonosulni tudunk.

Miért gondoljuk úgy, hogy Magyarországon is fontos foglalkozni a hulladékszegény életmód témakörével?

Ha igazán belegondolunk a hulladékgyűjtés, hulladékkezelés problémájával mindannyian találkozunk a mindennapokban. A probléma itt van, foglalkoznunk kell vele.

Jelenleg vegyszerek és műanyag vesz körbe minket az élet legtöbb területén, de ha nem fogadjuk el ezt normaként, és nyitott szemmel járunk, megtaláljuk azokat az alternatívákat a mindennapokban, amelyekkel a legkisebb káros hatást gyakorolhatjuk környezetünkre és egészségünkre.

Mi ezzel a nyitottsággal kerestük a lehetséges alternatívákat: gondos szakértelemmel olyan termékeket ajánlunk webshopunkban, amelyek természetes összetevőkből állnak, vagy tartósságuk miatt jelenthetnek jó alternatívát a hulladékszegény és fenntartható életmódhoz.

Webshopunk kínálatának folyamatos bővítésével azt a célunkat tartjuk szem előtt, hogy a mindennapi élet majdnem minden területére kínáljunk egyszerűen és gyorsan beszerezhető műanyagmentes, hulladékszegény alternatívákat.

Termékeink kiválasztásánál  a  minőség mellett a praktikus és kényelmi szempontokra is figyeltünk. Szeretnénk megmutatni, hogy azért mert valami organikus és „zöld” nem szükségszerűen jelenti, hogy kényelmetlen vagy bonyolult a használata.

A fenti értékek mentén kerestük a beszállító partnereinket, akik mind etikusan működő, fair kereskedelmet folytató európai vállalatok.

 Szeretnék egy kicsit bemutatkozni, hogy lássátok, ki áll a Julka és az Owaster termékek mögött.
Gémes Zsófi vagyok 2022 augusztusában lettem a Julka anyukája.
Két kislányom van, hordozási és mosható pelenka tanácsadó vagyok.
Mindig is foglalkoztatott a környezetem, nagyon szeretek erdőben mászkálni. Gyermekeim érkezése után kezdtem egyre tudatosabban foglalkozni a fenntarthatósággal, zéró waste életmóddal, lépésről lépésre haladva. Fokozatosan eltűntek a háztartásunkból a vegyszerek, egyszer használatos, eldobható dolgok. Egyre inkább azt éreztem, hogy nem jelent számunkra nehézséget ezektől búcsút venni, hiszen ma már szinte mindenre van megfelelő, sokszor olcsóbb, de mindenképpen fenntarthatóbb alternatíva. Szerettem volna ezt másoknak is megmutatni, így vettem át végül a Julkát a korábbi tulajdonosoktól.
Igyekszem a legtöbb terméket hazai forrásból beszerezni, amit lehet, hazai kézművesektől. Saját, Owaster márkájú textiltermékeink is itthon készülnek, egy aranykezű varrónő varrja őket szívvel-lélekkel. Termékeinket már számos csomagolásmentes boltban is megtalálhatjátok, ahogyan a webshopban is.
Fontos számomra, hogy elmondjam mindenkinek, a fenntarthatóság nem luxus és nem nehéz!