Bemutatkozik a Julka

Végre itt vagyunk! 🙂 Színre léptünk! Új és embert próbáló kihívás volt ez nekünk… homályos érzésekből megalkotni a JULKA-t. Közel nyolc hónapja beszélgettünk arról, mennyire jó érzéssel tölt el minket, hogy egy ilyen nagyszerű dologba vágtuk a fejszénket, mint a hulladékszegény élet. Ahogy egyre többet és többet beszélgettünk, rájöttünk, hogy nem várhatunk arra, hogy politikusok és nemzetközi egyezmények oldják meg a problémákat helyettünk, tennünk kell még valamit! Egyre inkább kikristályosodott bennünk, hogy csak akkor lehetünk igazán elégedettek, ha lehetőségeinkhez képest mindent megteszünk azért, hogy minél több emberhez eljusson a zero waste életmód fontossága és létjogosultsága. A JULKA létrejöttével végre aktívan részt vehetünk a környezetünk formálásában és ez hatalmas erőt és lendületet ad a további munkához.

Légy része te is a változásnak!

Napjainkban egyre többet hallani a minimalizmusról és a zero waste életmódról és szerencsére egyre többen gondoljuk úgy, hogy így tehetünk legtöbbet környezetünk és a saját jövőnk védelme érdekében. A környezetvédelem iránt fogékony emberek már megtették az első lépéseket, de mi szeretnénk ennél tovább menni és elérni, hogy a zero waste hullám ne csak egy szűk, egyébként is zölden gondolkodó réteget sodorjon magával, hanem azokat is, akik jelenleg még nem tudják elképzelni, hogyan lehet pl. műanyagcsomagolás nélkül élni.

Így minden olyan embert várunk a JULKA közösségébe, aki a maga szintjén tenni akar a “fenntarthatatlan” életmód ellen. Hiszünk benne, hogy ez a sok kis lépés összeadódik és valódi hatást képes elérni!

A te döntésed. A te jövőd!

Az elmúlt évtizedekben a média és a technológia fejlődésének “hála”, megszoktuk a készen kapott megoldásokat. Nem kellett forradalmakat vívnunk, sem világokat megváltanunk. Nem csoda, hogy a kényelem álmába szenderültünk, és hagytuk, hogy életünket a különféle trendek alakítsák helyettünk.

Legyen szó evésről vagy ivásról, tisztálkodásról vagy vásárlásról, a kritikai gondolkodásunk igencsak meggyengült, a megszokások irányítanak bennünket. Így történhet meg az, hogy zokszó nélkül vesszük le a szupermarketek polcairól a fölöslegesen agyoncsomagolt termékeket vagy kenjük magunkra a mainstream kozmetika áldásos kencéit. Anélkül, hogy belegondolnánk ennek következményeibe…

Sok jót – egy helyen

Amikor a saját életünkben elkezdtük tudatosan kiválasztani az élelmiszereket, a kozmetikumokat, a minket körülvevő tárgyakat és elkezdtük a hulladékcsökkentést, az első probléma, amivel szemben találtuk magunkat, hogy nagyon sok helyről kellett összevadászni a megfelelő információkat és termékeket. Rengeteg kutakodással, tanulással  és persze idővel járt, hogy átlássunk a homályos marketing szövegeken, hogy ne higgyük el valamiről azonnal, hogy környezettudatos vagy egészségtudatos választás, csak azért mert öko, bio, natúr, stb. jelzőket aggatnak rájuk.

Ezt az időt és energiát szeretnénk megspórolni neked, vagy legalábbis csökkenteni. Nálunk egy helyen megtalálod a mindennapi hulladékszegény életmód kialakításához és fenntartásához szükséges dolgokat.

A termékeinkkel kapcsolatban a gyártás helyétől, a részletes összetételig és pontos csomagolásig minden infót átadunk Neked, hogy felelősségteljesen dönthess vásárlásod során. Szeretnénk, hogy pontosan tudd, mit vásárolsz, nem csak úgy körülbelül!

A termékeink adatlapján mindig megtalálod az oda vonatkozó ikonokat, amelyek segítenek a tájékozódásban:

Lépésről lépésre – nyugi, segítünk!

A változáshoz vezető úton szeretnénk a segítségedre lenni és biztos mankót nyújtani Neked. Praktikus tanácsokkal látunk el téged, és lépésről lépésre segítünk a hulladékszegényebb élet felé. Az egészséges életmód, környezettudatosság és fenntartható életmód témájában mindig naprakész információkat nyújtunk. Miért? Hogy valódi tények alapján, tudatosan dönthess arról, mi kerül a szervezetedbe, a bőrödre, vagy éppen a kukádba.

A lényeg, hogy azzal kezdj, amit neked a legkönnyebb elhagyni, amin a Te életedben a legkönnyebb változtatni. Mert a kezdeti sikerélmények fognak tovább vinni az úton.  Saját magad tapasztalhatod meg, milyen fantasztikus érzés azzal a tudattal élni, hogy Te minden tőled telhetőt megteszel a jövőnkért!

A JULKA lelkes csapata