Ha végre itt a nyár, és meleg az idő…

akkor ezekre a fenntarthatósági tippekre figyelj a strandon!

Az egyik legfontosabb nyári feladatunk – amellett, hogy kerüljük a 11 és 15 óra közötti napon való tartózkodást -, hogy megvédjük magunkat a leégéstől. Jó szívvel ajánljuk a Napvirág napozó krémjét, amely hazai, organikus napvédőkrém minden bőrtípushoz, 20-as faktorral. Extra szűz kókuszvajjal készült, üvegtégelyben kapható, nem tartalmaz szintetikus összetevőket, sem kémiai napvédő szereket. A benne lévő cink-oxid képez vékony bevonatot a bőrön s mint egy tükör, visszaveri a napsugarakat, nem szívódik fel.

Ha van gyerkőc, a strandon érdemes pólóba öltöztetni, amikor éppen nem a vízben lubickol. És ne feledd, az árnyékban is fontos a védelem, használj pl. egy kis muszlin takarót!

A bőséges folyadékfogyasztásról hajlamosak vagyunk megfeledkezni, könnyen rosszullétet eredményezhet, ha keveset iszunk. Legyen kéznél egy szuper kulacs, ami bármikor újratölthető, pl. a Bambaw rozsdamentes termokulacsa. Ráadásul a refill pontokon, bárhol az országban könnyűszerrel újratöltheted saját kulacsodat, bárhol is jársz az országban.

Strandolás után a vizes ruhákat sem kell nejlon szatyrokba csomagolnod, tárolhatod őket ún. wetbagben, ez egy mosható alternatíva kifejezetten nedves ruhák tárolására.

Szőrteleníteni is lehet bolygóbarát módon, akár a borotvára, akár a gyantára szavazol, tudunk Neked fenntartható megoldást mutatni:
– a borotvára szavazóknak a Bambaw hagyományos biztonsági borotváit ajánljuk a műanyag, eldobható borotvák helyett.
– a gyantát használóknak pedig a Fleur de lin cukorpasztáját, ami cukorból, vízből és citromsavból készül, mindenféle mesterséges összetevőt mellőzve.

A büfék műanyag evőeszközeire nyugodtan mondd, hogy köszönöm, nem kérek, ha lapul a táskádban egy otthonról hozott kés/villa/kanál szett. Csomagold őket textilszalvétába vagy konyhakendőbe. Egyszerű, gazdaságos, trendi!