Fenntartható kerti parti? – mutatjuk mire figyelj!

Remélhetőleg a járvány okozta megszorítások enyhülésével egyre több alkalmunk lesz a barátainkkal találkozni. Elindult a kerti sütögetés szezonja, ami valljuk be, társaságban a legjobb. Grillezzünk, bográcsozzunk minél többet, szóljon a nyár a barátságok ápolásáról. Élvezzük, hogy végre a szabad levegőn lehetünk, hogy későn megy le a Nap. A tücskök ciripelnek, a rigók pedig énekelnek nekünk a kertben.

A fenntarthatóságról ilyenkor se feledkezzünk meg, íme néhány tipp és trükk, hogy a kerti partiknak se legyen túl nagy ökológiai lábnyoma, íme a fenntartható kerti parti hozzávalói:

  • Eldobható szalvéta helyett kínáld vendégeidet textil szalvétával. Az Owaster len szalvétáját 40°C-on moshatod, szükség esetén mosószappant is használhatsz a makacsabb foltok eltávolítására. Nyugodtan mosd a használt szalvétákat együtt más szennyessel.
  • Eldobható papírtörlő helyett használj pamut konyharuhát és pamut konyhai törlőkendőt. Az Owaster konyharuha számtalanszor kimosható és újrahasználható, 100% pamutból készült hulladékszegény háztartási eszköz. Egy réteg jó nedvszívó képességű darázsanyagból készül. Fenntartható, hiszen életútja végén teljes mértékben komposztálható.

    Használhatod szárazon vagy nedvesen, takarításhoz, törléshez, kisgyermek arc- és kéztörlésére is.
  • A fenntartható kerti partik hasznos kiegészítője az Owaster törlőkendő, a konyharuha kistestvére. 20×20 cm-es méretben kapható. Egy csomagban 5 db törlőkendőt találsz.

    A használt törlőkendőket nyugodtan mosd együtt más szennyessel, így külön mosást elindítani nem szükséges.
  • Ha Téged hívnak kerti partiba, vigyél magaddal saját evőeszközkészletet, például a Bawbaw bambusz evőeszköz szettet. A többi vendég is ihletet kap majd tőle, így egyben a fenntarthatóságot is népszerűsítheted.

    A bambusz evőeszköz szett tartalmaz kanalat, villát, kést, szívószálat és egy tisztító kefét, mindez felcsavarható vászonzsákban.
Bambaw evőeszközszett bambuszból 01
  • A lufikról feledkezz meg inkább, helyette szép, fenntartható kerti parti dekorációs ötleteket hoztunk Neked. Abszolút fenntartható pl. egy levelekből készült konfetti, amit akár gyerekekkel együtt is előkészíthetsz. Biztosan szívesen segítenek a szórásban is. Vagy keltsd újra életre a régi izzókat, használd őket kicsi, felfüggeszthető vázaként.