Adventi hangolódás

Éjjelente átfagy a föld, megérkezett a tél és vele együtt az adventi hangolódás. Hétvégén meggyújtjuk az első gyertyát az adventi koszorún. Szánj egy kis időt arra is, hogy ne csak kívül, hanem belül is az adventre hangolódj. Mi most összegyűjtöttünk néhány lassulós tippet.

1. Szánj időt magadra az ünnepek előtt

Néha-néha már elcsépeltnek hangzik az “énidő“, de amennyire elcsépelt, annyira fontos. Jut idő saját magadra vagy úgy érzed egész nap csak rohansz? Ha hiányzik a saját magaddal töltött idő, szerinted mi segíthetne hozzá? Ne félj segítséget kérni, a töltődés rendkívül fontos, ne hagyd, hogy egy kifacsart, kizsigerelt állapotban készülj az ünnepekre.

2. Minőségi hangolódás

Törekedj a minőségre az adventi hangolódáskor. Persze jól eshet pár óra nyugodt sorozatnézés is a kanapén, de egy finom, gőzölgő tea elfogyasztása, vagy egy illóolajos párologtatás is ugyanúgy tölti a szeretettankot. Tea Time csomagunkban négyféle Bazsalikomos Kert tea közül választhatsz, melyhez jár két db Owaster mosható teafilter is.

Tea Time

3. Hass az érzékekre advent idején

Erős emlékeket ébreszthetnek az illatok. Az adventi hangolódás fontos kulcsa, hogy olyan illatok lengjék be a teret, amelyek segítenek az ellazulásban, a lassulásban. Ilyen lehet pl. egy illatos szappan a fürdőben, mosdóban.

karácsonyi szappan

Slow Karácsony csomagunkban AndYourStories szójagyertyát is találsz, de ha inkább házilag szeretnéd illatos köntösbe bújtatni a lakást, erre is vannak tippjeink!

adventi hangolódás gyertyával

Házi illatpálcika recept

Kellékek:

  • Szűk nyakú üveg
  • Bázisolaj (mandulaolaj, avokádóolaj, körömvirágolaj)
  • Tetszőleges illóolaj -100% természetes
  • Hurkapálca, saslikpálca

A bázisolajat öntsük az üvegbe. Ha nincs otthon bázisolaj, gyógyszertári alkohollal is helyettesítheted: elég egy-két kanál alkohol egy deci vízhez. 

Ha ez megvan, jöhet 20-25 csepp illóolaj, hogy kellemesen erős illatot kapjunk. Ezután jól rázzuk vagy keverjük össze a hozzávalókat, és végül tegyük az üvegbe a hurkapálcát. Hagyjuk, hogy a fa megszívja magát, és fordítsuk meg a pálcikákat hetente egyszer. Hosszú időre kellemes illat lesz a lakásban. 

/ Ötlet: Élő Bolygónk /

4. Gyerkőcök érzékenyítése

Ha van gyermeked, biztosan szívesen nyüzsög az adventi készülődés közepette. Vond be őt is az adventi hangolódásba, korának megfelelően. Ha még pici, hadd érintse meg az adventi koszorú alapját (örökzöldeket, szalmát, mohát). Nézzétek együtt az égő gyertyát. Ha már nagyobbacska, hadd rakja fel ő a narancshéjat a radiátorra, készítsetek együtt narancs-hóembert. Mondókázzatok, énekeljetek sokat, és természetesen az esti meséknél is elő lehet már venni a téli, ünnepi meséket.

Környezettudatos témában szívből ajánljuk Jánosi Brigitta Zöld mondókák c. könyvét. Egy nagyon kedves, szerethető könyvecske, ami által mesélhetünk a piciknek a természetről, erdőkről, növényekről, a környezettudatos élet mindennapjairól.