#receptrovat – krumpli sokféleképpen

A tél egyik legnagyobb slágere a krumpli, hiszen ez egy jól tárolható zöldség. Sokan talán unják is egy idő után, pedig sokféleképpen lehet használni, ha kreatívak vagyunk. Megmutatjuk, hogyan!

Ami minden háztartásban készül

A krumpli egyik leggyakoribb felhasználási módja a krumplipüré, ezt a legtöbb családban az aprónép is annyira szereti, mint a felnőttek. De néha – bármilyen finom is – ebből is sok a jóból. Mit lehet tenni ilyenkor?

Fasírt – zöldségből

A megmaradt püréből vagy tört krumpliból készíthetünk zöldség- vagy krumplifasírtot, egy kis liszt, egy-két tojás és zsemlemorzsa segítségével. Hogy sajttal vagy más zöldségekkel bolondítjuk-e meg a fasírtunkat – rajtunk áll.

A krumpli és az édesség egy mondatban?

Édesség krumpliból? Elsőre talán elég bizarul hangzik, pedig Lilafüge oldalán számos ötletet kaphattok erre is: gofri vagy palacsinta? Ti melyiket kóstolnátok meg inkább?

Krokett

Egy kis tojássárgáját, egy kis lisztet, sót és fűszereket – például szerecsendiót – összedolgozunk a maradék krumplipürével. Kis pihentetés után zsemlemorzsába beforgatjuk, majd felforrósított zsiradékban ropogós külsejűre sütjük.

A julka.hu csapata