Szilárd kozmetikumok – mi a zseniális bennük?

Napjainkban már nem csak zero wasterek körébn népszerűek a különböző szilárd kozmetikumok. Egyre inkább beszivárog ez a trend a mainstream szépségápolási termékek világába is. Vajon miért preferáljuk a szilárd kozmetikumokat, milyen környezeti előnyökkel járnak?

Az összetevő, amit keresztbe-kasul furikázunk a világban…

…pedig mindenhol megtalálható: a víz. (Igen, igen, tudjuk, hogy sok helyen a világban nem elérhető – legalábbis nem elég és nem elég tiszta, de ott nem is a szilárd kozmetikumok vs. folyékony a kérdés.) Szóval a víz, amely mindenhol elérhető, mégis mint a legnagyobb arányú összetevőjét a kozmetikumoknak és tisztítószereknek: ide-oda szállítjuk a világban – kozmetikumok, tisztítószerek designos csomagolásában.

Mi ezzel a baj? Sokszor írtuk már arról, hogy a szállítás az egyik legkörnyezetszennyezőbb dolog, hiszen rengeteg szén-dioxid kibocsátással jár a sok-sok elégetett üzemanyag miatt. Ráadásul nem csak szén-dioxid, hanem egyéb szennyező anyagok is a légkörbe kerülnek – mint a nitrogén-oxidok, a dinitrogén-oxid, amelyek nem csak üvegház-hatásúak, hanem egészségügyi káros hatásaik is lehetnek.

Természetesen így is szállítani kell a termékeket, de sokkal kisebb súlyúak, sokkal több terméket tudunk elszállítani így egységnyi üzemanyaggal, mintha a vizet is feleslegesen utaztatjuk.

A rengeteg keletkező műanyag hulladékot is elkerülhetjük…

Milyen szilárd kozmetikumok közül választhatsz?

  • Szilárd tusfürdő: Ugyanúgy használhatod, mint a szappant, hidratálja is a bőrt a szappanokkal szemben, nem csak tisztít.
  • Szilárd sampon: a Julka Webshopban háromféle szilárd sampont is megtalálsz, amelyek nem csak szilárd formátumuk és környezetbarát csomagolásuk miatt jó alternatívák, hanem szuperül ápolják is a hajad.
  • Szilárd hajkondicionáló: tudtátok, hogy már a balzsamot is helyettesíthetitek szilárd termékekkel? 🙂 Ráadásul a csomagolást is megspórolhatod!
  • Szilárd fogkrémek: Nálunk is találsz ilyeneket a webshopban, mi nagyon szeretjük ezt a megoldást, mert spórolós, újrahasznosítható a csomagolása (nincs tubus! :)).
  • Szilárd testápoló: nekünk személyesen ez az egyik kedvenc termékünk, szuper finom illatú. A bőr hőmérsékletétől lassan megolvad, éppen megfelelően ahhoz, hogy egy vékony réteget hagyjon maga után. A felvitel után azonnal és maradéktalanul beszívódik, lágyan ápolva a kezelt bőrfelületet.
  • Szappanok – hagyományos szappanok, sampon szappan, intimszappan, stb: A szappanok hagyományosan, régóta elkísérnek minket, de ma már szappanokból is számtalan féle van. gyerekeknek való, intim mosakodó, samponszappan, különböző érzékenységű bőrre valók. Érdemes kipróbálni őket!

Tisztítószerek – bizony ilyen is van!

Már nálunk is elérhető a mosogatószappan, ami egy remek alternatívája a folyékony mosogatószereknek! Itt is kevesebb a szállítás, nincs műanyag csomagolás és még hazai gyártótól is származik!

A tisztítószerekhez tartoznak a mosószappanok is, amelyet egészben vagy őrölve is kaphatóak. Készíthetsz belőlük folyékony mosószert, használhatod folttisztításra, de magában is használhatod mosószer helyett.

Egyéb előnyök

A szilárd termékeknek meg van az az előnye is, hogy utazás során is problémamentesebben használhatók. Nem kell félni attól, hogy kifolynak, összekennek valamit, kevesebb helyet foglalnak – akár a táskában, akár a fürdőszobában is.

One thought on “Szilárd kozmetikumok – mi a zseniális bennük?

  1. Pingback: Hulladékmentes fürdőszoba? - Mutatjuk, hogy kezd el! - Julka Webshop

Hozzászólások lezárva.