#receptrovat – Téli finomság: kelbimbó

A kelbimbó azért csodás zöldség, mert télen is szezonálisnak számít. Gondoltad volna, hogy akár a hó alól is lehet szüretelni? Bizony így van, ráadásul Magyarországon is sikerrel megtermeszthető, így nem csak szezonálisnak számít januárban, hanem helyi forrásból is beszerezhetjük.

Sütve minden finom

De tényleg. Nálunk ez egy nagyon jól bevált trükk, hogy ha van olyan zöldség, amit nagyon vagy kicsit, de nem igazán szeretünk, akkor megsütjük egy kis sóval, borssal, zöld fűszerrel. Eddig – a sütőtökön kívül – mindent sikerült ezzel a módszerrel megszeretni. Így, ha bizalmatlanok vagytok a kelbimbóval, nem tudjátok, hogy szeretitek-e, akkor javaslom, hogy első körben sütve kísérletezzetek vele.

Kelbimbó – levesbe

Húslevest is kiegészíthettek kelbimbóval, vagy akár frankfurti levest is csinálhattok belőle, remekül helyettesíti a kelkáposztát.

És még annyi mindent

A kelbimbó, azon kívül, hogy téli zöldség, tényleg azért szuper, mert rakottasnak, önmagában levesnek, káposztahelyettesítőként, rántva, salátának, párolva, mindenhogy működhet! Rengeteg receptet találhattok rá.

Próbáljátok ki és írjátok meg a tapasztalataitokat! További zero waste, szezonális receptekért pedig keressétek a #receptrovat címkével ellátott bejegyzéseket!

A Julka Csapata

One thought on “#receptrovat – Téli finomság: kelbimbó

  1. Pingback: #receptrovat - káposztafélék - Julka Webshop

Hozzászólások lezárva.